Egy kis utazás……
A bécsi kávé egy népszerű kávéspecialitás. Igazából egy tejszínhabos kávé, amely alapja erős feketekávé. Hagyományosan nem kerül bele sem cukor, sem tej, mert mindkettőt a teljes tejből készült tejszínhab pótolja. Tetejére pedig csokoládéreszelék, vagy fahéj kerülhet.
Bécsi kávéval először 2010 környékén találkoztam, amikor egy utazás során a Felső-Ausztriában található festői szépségű Bad Ischlben egy hangulatos kis kávéházában hívták fel rá a figyelmet.
Azóta is az egyik kedvenc kávém.
Elkészítése: Sima, vagy dupla eszpresszó kávé az alapja, erre kerül a teljes tejből készült, és kézzel felvert tejszín. A tetejét ízesíthetük, díszíthetjük csokoládéreszelékkel, vagy megszórhatjuk őrölt fahéjjal. …én most utóbbival ízesítettem.
Persze ha Bécsben jártok akkor mindenképpen próbáljátok ki.
Wien coffe