Kávézol velem?

ÚJ-Zéland vagy Ausztrália?

Flat white

Nézzük mit nevezünk Flat white-nak? 

Már régóta szerettem volna megkóstolni. 

Általában cappucinós csészében készítik. Ha el szeretnénk helyezni a kávéitalok sorában, akkor a reggeli erős, és rövid eszpresszó és a délutáni könnyed latte között helyezkedik el. Intenzív ízű és mégis lágy. Gazdagabb ízű mint a latte, de krémesebb a cappucinónál. Mégis igazi mély aromája van.

Abban a kérdésben, hogy Új-Zélandról vagy Ausztráliából származik, nem lehet egyértelműen állást foglalni. Az az egy azonban biztos, hogy a Flat white elnevezés Sidney-ben alakult ki. Tejjel dúsított eszpresszót értettek alatta. 

Összetétele: 1/3 rész eszpresszó vagy dupla esetleg tripla ristretto (eszpresszónál rövidebb erősebb kávéeszencia) 2/3 rész gőzölt tej, cseppnyi tejhabbal a tetején. Elkészítésénél a gőzölt meleg tejet óvatosan az eszpresszóhoz keverjük. A tetejére cseppnyi tejhab kerül.

Véleményem szerint nagyon finom. Szóval, ha egy kávéházban találkoztok vele ne habozzatok megkóstolni.

 

IMG_20150923_160158

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!