Flat white
Nézzük mit nevezünk Flat white-nak?
Már régóta szerettem volna megkóstolni.
Általában cappucinós csészében készítik. Ha el szeretnénk helyezni a kávéitalok sorában, akkor a reggeli erős, és rövid eszpresszó és a délutáni könnyed latte között helyezkedik el. Intenzív ízű és mégis lágy. Gazdagabb ízű mint a latte, de krémesebb a cappucinónál. Mégis igazi mély aromája van.
Abban a kérdésben, hogy Új-Zélandról vagy Ausztráliából származik, nem lehet egyértelműen állást foglalni. Az az egy azonban biztos, hogy a Flat white elnevezés Sidney-ben alakult ki. Tejjel dúsított eszpresszót értettek alatta.
Összetétele: 1/3 rész eszpresszó vagy dupla esetleg tripla ristretto (eszpresszónál rövidebb erősebb kávéeszencia) 2/3 rész gőzölt tej, cseppnyi tejhabbal a tetején. Elkészítésénél a gőzölt meleg tejet óvatosan az eszpresszóhoz keverjük. A tetejére cseppnyi tejhab kerül.
Véleményem szerint nagyon finom. Szóval, ha egy kávéházban találkoztok vele ne habozzatok megkóstolni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: