Kávézol velem?

Szeptember 29. a kávé világnapja

Ma van a kávé világnapja     Az 1980-as évek óta ünnepeljük a kávézás világnapját. Ezen a napon érdemes felkerekedni és felkeresni kedvenc kávézónkat, vagy esetleg pont a mai nap alkalmából új kávéházat kipróbálni. Ma talán még kellemes idő is ígérkezik egy késő szeptemberi kávéházi teraszra kiülős barátnős kávézásra. 🙂 A kávézók ezen a napon… Tovább »

ÚJ-Zéland vagy Ausztrália?

Flat white Nézzük mit nevezünk Flat white-nak?  Már régóta szerettem volna megkóstolni.  Általában cappucinós csészében készítik. Ha el szeretnénk helyezni a kávéitalok sorában, akkor a reggeli erős, és rövid eszpresszó és a délutáni könnyed latte között helyezkedik el. Intenzív ízű és mégis lágy. Gazdagabb ízű mint a latte, de krémesebb a cappucinónál. Mégis igazi mély… Tovább »

Török kávé

Kis kávétörténelem…..   Azt gondolom nem maradhat ki a különböző kávéfajták bemutatásából a kávé legrégebbi és leghíresebb elkészítési módja. 1543-ban Özdemir Pasa, az Oszmán Birodalom jemeni kormányzója szállította az első kávébabszemeket I. Szulejmán oszmán szultánnak. Később, 1554-ben két szír származású kereskedő kezdte főzni az oszmán főváros lakóinak. Ők nyitották meg Törökország első kávéházát Isztambulban.  Játszunk… Tovább »

Gondolatok a kávé mellé……

Szép reggelt! Kávézol velem? Ma Szepes Mária szavaival szeretnék szép reggelt kívánni: “A csodák mindig halkan zörgetnek ajtódon. Ha azt mondod csak a szél zúg odkint, kavics koccant az üveghez, vagy néhány száraz falvevél rezzent a földön, ha ülve maradsz, a csoda kívül reked. Te nem nyitottál ajtót neki.” ….ne maradj ülve…..... Tovább »

Szürettől a pohárig…..

Arabica és robusta A kávé, a Rubiaceae családból származó Coffea típúsú cserje termése. Ebbe a családba kb.tíz faj tartozik, de nekünk csak kettő lehet érdekes, mert belőlük készül kávé. Az egyik az arabica kávé, a másik pedig a robusta kávé. Az arabica kávé, lágyabb ízű, és kevesebb koffeint tartalmaz, míg a robusta kávé markánsabb ízvilágú, és magasabb a… Tovább »

Eszpresszó

Mi is az eszpresszó? Egy erős, sötét, koncentrált kávé, amely eredetileg Olaszországból származik. Neve gyors, egyadagos elkészítési módjára utal. Egy jól elkészített eszpresszó általában gazdag textúrájú, erős, keserédes ízű, tetején aranybarna habbal. A legtöbb kávéitalnak eszpresszó az alapja. ….életem első kávéja is eszpresszó volt.     ... Tovább »

Légy bátor……

Jó reggelt! Kávézol velem? Van úgy, hogy át kell értékeljük eddigi életünket és bármilyen nehéz is változtatnunk kell. Változtatni magunkért….. ez mindig a legnehezebb. Meg kell tanulnunk kapni, elfogadni….. Goethe szavaival most önmagamat is bíztatom. Szóval légy bátor és merész.      “Bármit, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá. A merészségben zsenialitás, erő és varázslat… Tovább »

Jobb egyedül lenni……

Jó reggelt! Kávézol ma is  velem? ….a mai napomhoz úgy érzem Angelina Jolie szavai passzolnak leginkább…..   “Jobb egyedül lenni, mint valakivel, aki csak félig van veled, vagy egyáltalán nem akar melletted lenni.” (Angelina Jolie)  ... Tovább »

Ketten kellünk hozzá…..

Jó reggelt! Kávézol Velem? Legyen szép napotok, mert minden nap egy újrakezdés lehetőségét hordozza magában……. “Ketten kellünk hozzá. Mindig. Ahhoz, hogy élni kezdjen egy gondolat, egy történet, egy érzés. Én csak elkezdhetem.” /Krúdy Gyula/  ... Tovább »

Borongós vasárnap…..

Szép vasárnapot kívánok! Kávézol velem? ….ebben a borongós időben egy forró kávénál és az ölemben doromboló cicánál jobbat most el sem tudok képzelni. 🙂 “Az igazi boldogság a megismerésben és a rácsodálkozásban rejlik.” /Jacques  Cousteau/... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!